Suptilni načini da kažete svojim susjedima da prestanu s glasnim, bučnim seksom

Seksi susjedi mogu biti zgodni, ali ne kada vas njihova galama između plahti drži budnim ili kada ih čuju vaša djeca!

Susjedi da prestanu s glasnim, bučnim seksom

Vaši susjedi su sretno oženjeni par, ili brucoši na fakultetu, ili samo napaljeni vrag koji ima razne noćne ljubavnike. Što god da je u pitanju, pokušajte gledati svoja posla.

Ipak, dok se mazite na kauču ili sjedite sa svojim prijenosnim računalom u spavaćoj sobi, uvijek počnete čuti urlike glasnog seksa koji je pošao po zlu.

Kako netko može biti tako neljudski glasan, možda se pitate? I još važnije, kako reći svojim susjedima da su preglasni?

Ne želite ispasti nepristojni, znatiželjni ili riskirati da se s njima popušite što će rezultirati neugodnim vožnjama liftom do kraja vašeg stana-kuće. Dakle, što reći bučnom susjedu?

Prije nego što počnete: Jeste li previše dramatični?

Prije nego što počnete padati u ludilo izazvano glasnim seksom, prvo provjerite jeste li svoju priču razjasnili.

Neka vaš partner ili blizak prijatelj čuje vašu situaciju *možda doslovno!* i pitajte jeste li previše osjetljivi na tu situaciju. Imaju li doista divlji, vrišteći, neprikladan seks u susjedstvu? Ili njihovo uzglavlje samo povremeno lupi o vaš zid?

Zapamtite, postoji velika razlika između nepoštivanja i nesretne situacije sa susjedom.

Dajte svojim glasnim susjedima slobodan prolaz, barem jednom

Nekada si bio mlad, možda si još uvijek! Svatko zaslužuje malo napaljenog vremena da iskusi kako izgleda glasan seks.

Je li vas vaš susjed iz spavaonice zadržao svojim preglasnim, pretjerano nepristojnim trčanjem u sijenu? Daj djetetu odmor, barem jednom. Na kraju krajeva, ovo bi mogao biti njegov ili njezin prvi put da ima seks bez brige o znatiželjnim roditeljima.

Kad jednostavno ne možeš više

Ako ustanovite da ste podijelili dovoljno besplatnih propusnica nego što ćete ikad dati, evo nekoliko jednostavnih, ali drskih načina da kažete svojim susjedima da prestanu s bukom.

1. Recite svom stanodavcu

Ah, put kukavica. Ova glupa, ali obično uspješna opcija zadržat će vaše ime jasnim. Nazovite ili se sastanite sa svojim stanodavcem i objasnite mu da su vaši susjedi preglasni i ometaju vas.

Ako imate malu djecu, bilo bi dobro da spomenete da je buka seksualne prirode i da vam je neugodno dopustiti djeci da je čuju.

Možda ćete također htjeti pregledati svoj ugovor o najmu kako biste vidjeli krše li vaši susjedi neka ograničenja buke u ugovoru. Ljubazno zamolite svog stanodavca da vašu žalbu ostavi anonimnom, kako biste se poštedjeli susjedskog mrkoćenja. [Pročitajte: 12 načina da ostavite bolji prvi dojam]

2. Napišite pismo

Druga mogućnost je da svom susjedu napišete pismo. Ova bi bilješka trebala biti kratka, jezgrovita i maksimalno ljubazna.

Treba imati na umu da bez odgovarajućeg tona glasa slova mogu djelovati kao pasivno-agresivna i pretjerano nepristojna. Ako osjećate da, bez obzira koliko se trudili, vaše pismo više liči na poruku ravnatelja nego na ljubazan zahtjev, možda biste trebali…

3. Ustanite i razgovarajte s njima

Ako vaše pismo ne uspije, možda ćete jednostavno morati zagristi metak i osobno pristupiti svojim susjedima. Ne zaboravite biti šarmantni, bez stava i bez tragova nestrpljenja ili ljutnje.

Ljubazno objasnite svoje okolnosti, bilo da radite noću i treba vam san, da su zidovi jako tanki, da njihov stan nema tepiha ili samo otvoreno da se seksaju preglasno za vaš ukus.

Koliko god to moglo biti neugodno, možda ćete otkriti da se vaš susjed ne protivi stišavanju kao što ste možda mislili. Često jednostavno ne znaju da su preglasni. [Pročitajte: Kako moć riječi stvara ili uništava vaše odnose]

Ako posjeduju vlastitu kuću, vjerojatno ste sjebani

Iako možete isprobati sve gore navedene metode, samo znajte da ako dotični par posjeduje vlastitu kuću, vjerojatno nemate sreće s ovom. To ne znači da biste to trebali ignorirati ako vaš susjed vodi očigledan, glasan seks sa širom otvorenim zavjesama i prozorima.

Međutim, za vaše susjede koji slijede pravila ponašanja i slučajno imaju spavaću sobu uz vašu dnevnu sobu, morate poštovati da je to njihov dom, koji su kupili i održavaju, te imaju pravo na vlastitu privatnost i kućni red.

Napominjemo da se ovo ne odnosi na one koji su kupili vlastiti stan. Ako žive iznad vas, onda vama i ostalim susjedima definitivno duguju mir i tišinu.

Međutim, ako su na svom posjedu odvojenom od vas, onda zvuči kao da je vrijeme da izbacite čepiće iz ušiju.

Stvari koje treba izbjegavati

Iako vas vaši susjedi koji se bave pornografijom možda dovode na rub zdrave pameti svojim neprestanim "lupanjem", postoji nekoliko stvari koje biste svakako trebali izbjegavati kako biste zadržali dojam pribranosti.

1. Ne lupajte po stropu ili podu

Možda ćete uvijek iznova biti u iskušenju da metlom lupite o strop ili pod kada vaši susjedi započnu zabavu, ali učinite si uslugu i nemojte biti takva osoba.

Vaši će susjedi vjerojatno učiniti jednu od dvije stvari, ako se odlučite na ovaj pristup: 1) postat će obrambeni stav ili 2) mislit će da ste zanovijetali.

2. Nemojte se suočiti s njima na neugodan način

Dakle, Mary-Sue je nedavno doživjela glasne orgazme. Dobro za nju. Ona je zaposlena mama – zaslužuje to!

Međutim, Mary-Sue nije tvoja djevojka i nije te briga koliko puta dolazi, pogotovo kada te drži budnim cijele noći u privatnosti vlastitog doma.

Prije nego što započnete svoj gnjevni marš do Mary-Sue's, pobrinite se da imate dobar trenutak. Ako je možda otišla na posao ili žonglira sa svoje troje djece po hodniku pokušavajući ih odvesti u školu, sada vjerojatno nije najbolje vrijeme da se žali na svoje glasno O.

3. Nemojte biti pasivno agresivni

Osim ako ne želite da vaša bilješka završi na web stranici s pasivno-agresivnim bilješkama, rugajući vam se, onda vjerojatno želite izbjeći da postanete "Post-It" susjed. Ovo nije koledž. Morate se osposobiti i razgovarati licem u lice s njima.

4. Nemojte također biti gurkaš

Samo zato što se trudite biti ljubazni, ne znači da bi vas trebali gaditi. Samo zato što se osjećaju kao da mogu raditi što god žele u vlastitom domu, ne znači da moraju biti nepristojni.

Bilo da vas drže budnima u svako doba noći, imate djecu koja mogu čuti galamu ili jednostavno smatrate da je buka potpuno nepristojna – nemojte samo pustiti da leži! [Pročitajte: 10 jednostavnih načina za rješavanje problema s teškim ljudima]

Vaši susjedi vjerojatno ne pokušavaju biti kreten namjerno, pa ne biste trebali ni vi. Kad se približite situaciji da imate zločeste, ali bučne susjede, ne zaboravite pokazivati poštovanje kada im kažete da se stišaju. Biti ljubazan ide mnogo dalje od nepristojnosti. To vrijedi za telefonski razgovor s ljudima iz servisa, a vrijedi i za rad s bučnim susjedima.